Dzień | Menu | Alergeny |
poniedziałek – 21.03.2022 | Zupa meksykańska. Jajko, ziemniaki, szpinak. Kompot. | 1, 3, 6, 7, 9 |
wtorek – 22.03.2022 | Krem z białych warzyw. Kurczak po „myśliwsku” z ryżem parabolicznym. Kompot. | 1, 3, 6, 7, 9 |
środa – 23.03.2022 | Kalafiorowa z ziemniakami. Pieczeń wieprzowa, kluski śląskie, sałatka z czerwonej kapusty. Kompot. | 1, 3, 6, 7, 9 |
czwartek – 24.03.2022 | Węgierska z ziemniakami. Pulpety rybne, ziemniaki z sosem koperkowym. Kompot. | 1, 3, 6, 7, 9 |
piątek – 25.03.2022 | Żurek z pieczywem. Ryż z jabłkami. Kompot. | 1, 3, 6, 7, 9 |
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Szczegółowe składniki potraw i produktów do wglądu u Pani Intendent.