Jadłospis


DzieńMenuAlergeny
poniedziałek – 21.03.2022Zupa meksykańska.
Jajko, ziemniaki, szpinak.
Kompot.
1, 3, 6, 7, 9
wtorek – 22.03.2022Krem z białych warzyw.
Kurczak po „myśliwsku” z ryżem parabolicznym.
Kompot.
1, 3, 6, 7, 9
środa – 23.03.2022Kalafiorowa z ziemniakami.
Pieczeń wieprzowa, kluski śląskie, sałatka z czerwonej kapusty.
Kompot.
1, 3, 6, 7, 9
czwartek – 24.03.2022Węgierska z ziemniakami.
Pulpety rybne, ziemniaki z sosem koperkowym.
Kompot.
1, 3, 6, 7, 9
piątek – 25.03.2022Żurek z pieczywem.
Ryż z jabłkami.
Kompot.
1, 3, 6, 7, 9
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki
    *Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Szczegółowe składniki potraw i produktów do wglądu u Pani Intendent.

KONTAKT

Szkoła Podstawowa nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka

Adres:

ul. gen. J. Hallera 8

43-400 Cieszyn

Dane kontaktowe:

tel. stacjonarny: 33 852 01 68

tel. sekretariat: 785 187 004

tel. intendent: 785 187 003

Godziny pracy sekretariatu:

poniedziałek - piątek